Na een inleiding hoe je het best kan presenteren zijn de kinderen hard aan het werk voor hun eerste video blog.

Vloggen wat is dat nou? Hoe begin je? Waar moet je op letten? Hoe krijg je een hoog aantal kijkers? Etc…?

In onze 90 minuten durende workshop geven we antwoord op al deze vlog vragen van onze deelnemers. De sessie zet deze Youtubers in spé centraal en werkende vanuit hun eigen interesse proberen we meerdere vlogs te produceren om de smaak te pakken te krijgen. We behandelen de geschiedenis, de werking van platformen zoals onder andere Youtube. Geven voorbeelden hoe je een doelgroep kan benaderen en geven handvatten en voorbeelden om het presenteren makkelijker te maken en je video’s professioneler te laten lijken. Verder wijzen we op de gevaren van het internet en bepaalde keuzes die je beter niet kan maken in het wereldwijde web. Naast dit alles duiken we ook nog in video montage op je eigen meegenomen mobiel,tablet of laptop. Wij zijn van mening dat werken met eigen hardware van thuis betere resultaten en overdracht geeft dan op onbekende (ingehuurde) apparatuur voor de leerling.

Één van onze deelnemers “Dani Vlogt” @Saentube festival.
Fluxus Zaanstad had ons benaderd om dit nieuwe Zaanse Youtube festival te voorzien van leuke vlog workshops voor de bezoekers.

Helaas kunnen wij geen garanties geven op online succes na het volgen van de workshop. De grootste uitdaging ligt in het inspelen op de grillen van het internet en het opbouwen van een trouwe fanbase. Maar het kwaliteits-niveau van je video’s blijft de basis die ieder moet beheersen om verder te groeien in het online avontuur. Een goed begin is het halve werk ten slotte. =)

Juf Gabriëlle wordt geïnterviewd door Dani Vlogt @Saentube

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *